Президентът Румен Радев се срещна с представители на съсловната организация на магистър-фармацевтите

...
Президентът Румен Радев се срещна с представители на съсловната организация на магистър-фармацевтите
Коментари Харесай

Фармацевтичното съсловие с предложения за аптечната мрежа у нас

Президентът Румен Радев се срещна с представители на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България. В рамките на диалога бяха обсъдени условията на работа на експертите, работещи в аптечната мрежа у нас, както и настоящи проблеми, с които те се сблъскват. 

От съсловната организация показаха някои свои оферти, чиито решения съгласно тях биха били вероятни. Едно от тях е въвеждането на Национална аптечна карта. От там обясниха, че в началото тя е била заложена да се направи по райони – в 28-те области. Идеята е да има териториално систематизиране, което да обезпечи такава фармацевтична грижа.

" Бихме желали едно възстановяване на разговора. Ние предложихме да разпишем Меморандум с Надзорния съвет на НЗОК за по-добър разговор и взаимоотношение. Следващото ни предложение е по отношение на дискриминационното отнасяне на магистър-фармацевтите в условия на Коронавирус рецесията. Друго предложение е да се обезпечи синхрон сред Националната здравна осведомителна система на Министерството на здравеопазването и осведомителната система на НЗОК ", показаха от съсловната организация на магистър-фармацевтите.

" Считам, че всеки един от проблемите, които бяха сложени, са решими. Повечето претенции обаче изискват и смяна в закона ", съобщи в отговор министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

" Според мен концепциите, които те предложиха заслужават да бъдат коментирани и да се търси решение, тъй като резултатът ще бъде главно за хората, които ще употребяват тяхната услуга, а точно да не бъдат закривани аптеки в дребни обитаеми места и мотивация да подписват контракти със Здравната каса. Като ръководител на Надзорния съвет на касата съм подхванал първите стъпки ", добави заместител здравният министър доктор Александър Златанов..

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР